Synology DSM 7.1

18.05.2022

Společnost Synology vydává velkou aktualizaci systému DSM s významnými výhodami pro podniky a velká nasazení

Tchaj-pej, Tchaj-wan — 17. května 2022 — Společnost Synology dnes oznámila obecnou dostupnost systému DiskStation Manager (DSM) 7.1. Systém DSM 7.1 přináší významná rozšíření funkcí, aktualizace dvou klíčových funkcí a širokou škálu menších aktualizací: dlouho očekávanou funkci pro kompletní zálohování celého systému na té nejzákladnější úrovni a agregaci sdílené složky, díky čemuž má více zařízení Synology NAS/SAN s různými přihlašovacími jmény přístup ke stejné sdílené složce. 

„Odhadujeme, že existuje přes 5 milionů aktivních instalací systému DSM, které jsou nasazeny jako privátní cloudy, zálohovací servery, servery dohledových systémů a další,“ uvedl vedoucí týmu pro správu systémových produktů Shamrock Ko. „Díky pevným základům vybudovaným v rámci verze 7.0 se nyní můžeme zaměřit na zlepšování uživatelského prostředí a řešení konkrétnějších problémů, na které narazili naši zákazníci při každodenním používání této platformy.“

Významná vylepšení úložiště

Systém DSM 7.1 přináší klíčová vylepšení prostředí správy úložiště. Sdílení dat mezi více zařízeními Synology NAS/SAN na různých místech je nyní významně jednodušší. Agregace sdílené složky využívá k vytváření symbolických odkazů mezi sdílenými složkami ve více jednotkách Synology funkci SMB DFS a zobrazujte několik souborových serverů Synology SMB v síti jako jedinou velkou složku portálu.

Kompletní ochrana systému

Systém DSM 7.1 představuje kompletní zálohování celého systému na té nejzákladnější úrovni. Schopnost vytvářet snímky a replikovat celý systém Synology, vycházející ze služby Synology Active Backup for Business, významně zkracuje hodnoty RTO (délka trvání obnovy dat) v případě kompletního zhroucení serveru. Funkce kompletního obnovení systému také představuje rychlý a pohodlný způsob nasazení totožně nakonfigurovaných systémů.

Aktualizace uživatelského rozhraní a vylepšení výkonu

Nové uživatelské rozhraní představené ve verzi 7.0 bylo dále optimalizováno konsolidací úloh zálohování do praktického přehledu. To umožňuje správcům získat přesnější informace o tom, co se v systému právě děje, a to i v různých uživatelských účtech. U clusterů Synology High Availability si uživatelé nyní mohou prohlížet a spravovat disky v obou systémech z jediné instance nástroje Správce úložiště, což jim usnadňuje údržbu i správu.

Co se výkonu týče, systém DSM již dlouho podporuje ukládání do mezipaměti typu flash, čímž dochází k cenově výhodnému zvýšení výkonu náhodného vstupu/výstupu. Díky schopnosti zrychlit několik svazků úložiště současně tato nová verze dále zvýší výhodnost ukládání do mezipaměti SSD.

Vylepšení v celém ekosystému 

Společnost Synology představuje také několik významných vylepšení aplikací a služeb.

Společnost Synology také vydává verzi Surveillance Station 9.0, která přináší významná vylepšení použitelnosti, správy více míst, zabezpečení a další. Současně bude také představena doplňková služba C2 Surveillance. Služba C2 Surveillance využívá k bezpečnému uchování důležitých videozáznamů v případě fyzického poškození nebo krádeže zařízení NVR funkci duálního nahrávání nově představenou ve službě Surveillance Station 9.0.

Další informace

Společně s představením směrovače Wi-Fi 6 RT6600ax vydává společnost Synology také systém SRM 1.3. Tato aktualizace zcela mění způsob práce při správě sítě, protože přináší segmentaci sítě a podporu několika SSID a sítí VLAN. Systém SRM 1.3 doprovází zcela přepracovaná doprovodná mobilní aplikace DS router 2.0.

Další informace

Dostupnost

Systém DSM 7.1, služba Surveillance Station 9.0 a další aplikace pro systém DSM jsou obecně dostupné a už se nasazují do systémů Synology.

Systém SRM 1.3 bude nejprve představen společně se směrovačem RT6600ax a ve třetím čtvrtletí 2022 bude nasazen i do starších směrovačů Synology.

© Developed by CommerceLab