Synology® RS2423+ a RS2423RP+

01.03.2023

Společnost Synology® představuje zařízení RS2423+/RS2423RP+, flexibilní řešení úložiště pro malé a střední podniky

Tchaj-pej, Tchaj-wan – 1. březen 2023 – Společnost Synology dnes oznámila rozšíření řady cenově dostupných všestranných systémů Plus o zařízení RackStation RS2423+ a RS2423RP+. 12šachtová zařízení RS2423(RP)+ 2U představují ideální řešení pro správu a zálohování dat v malých a středních podnicích, případně poboček.

„Vysoký výkon ihned po vybalení a flexibilní možnosti konfigurace a rozšíření dělají z těchto serverů dokonalé řešení lokálního úložiště pro rostoucí firmy,“ uvedla Peggy Weng, produktová manažerka společnosti Synology.

Výkon a flexibilita

Díky pozoruhodné rychlosti sekvenčního čtení/zápisu1 přesahující 3500/1700 MB/s přináší zařízení RS2423(RP)+ v porovnání se svým předchůdcem významné zvýšení výkonu. Toto zařízení nabízí vestavěné připojení 10GbE a 2 porty 1GbE s podporou rozšíření síťového provozu na 10/25GbE. 12 šachet zařízení RS2423(RP)+ podporuje maximální kapacitu úložiště 216 TB s možností rozšíření na 24 šachet a až 432 TB úložiště pomocí rozšiřovací jednotky RX1223RP.2

V případě firem s požadavky na nízkou latenci nebo vysoký výkon náhodného vstupu/výstupu lze pomocí disků SATA SSD vytvořit svazky polí flash nebo je lze použít k vytvoření vyhrazené mezipaměti pro čtení/zápis určené ke zrychlení svazků pevných disků HDD.

Navrženo pro spolehlivost

Dva porty Gigabit Ethernet zařízení RS2423(RP)+ lze pomocí funkce Link Aggregation vzájemně propojit a umožnit tak automatické přepínání v případě selhání sítě a vyrovnávání zátěže. Dvě jednotky RS2423(RP)+ lze navíc pomocí služby Synology High Availability spárovat a vytvořit cluster složený z aktivního a pasivního serveru, který maximalizuje provozuschopnost služeb. Zařízení RS2423RP+ navíc obsahuje redundantní napájecí zdroj, který dále zvyšuje odolnost provozu služeb.

Všestranná datová platforma

K zařízení RS2423(RP)+ patří sada spolehlivých řešení pro správu, sdílení a synchronizaci souborů. Služba Synology Drive umožňuje kromě rychlého místního přístupu k souborům také snadný přístup k nástrojům pro správu souborů a sdílení, a to nezávisle na platformě. Propojení a synchronizace dat mezi zařízeními a automatické zajištění přístupu vzdálených týmů a kanceláří k aktuálním datům. 

Firmy s většími nároky na synchronizaci mohou využít výkon cloudu a zajistit tak ještě vyšší produktivitu a nižší náklady na údržbu. Služba Hybrid Share umožňuje synchronizovat více serverů, přičemž využívá menší šířku pásma, protože soubory stačí na servery služby C2 nahrát pouze jednou. Často používaná data se ukládají do místní mezipaměti, díky čemuž je zajištěn okamžitý a rychlý přístup při streamování dalších potřebných souborů a lze používat menší úložiště. Díky flexibilnímu přidělování úložiště na vyžádání lze navíc vyhovět také neočekávaným nárokům na úložiště.

Další informace o správě souborů

Všestranné sledování pomocí videa

Služba Surveillance Station společnosti Synology představuje výkonný a flexibilní systém pro správu videa s podporou více než 8300 ověřených IP kamer a zařízení ONVIF. Ke každému zařízení RS2423(RP)+ lze připojit až 50 kamer a vzájemným propojením několika serverů Synology pomocí systému Central Management System vestavěného ve službě Surveillance Station lze vytvářet ještě rozsáhlejší nasazení.

Služba Surveillance Station nabízí řadu výkonných a uživatelsky přívětivých nástrojů pro monitorování, správu a analýzu určených pro počítače i mobilní zařízení. Služba Surveillance Station představuje spolehlivé řešení pro sledování a každý den ji používají na více než 500 000 místech po celém světě.

Další informace o službě Surveillance Station

Komplexní integrovaná ochrana dat

Všestranné zařízení RS2423(RP)+ zajišťuje efektivní zálohování dat a infrastruktury IT díky podpoře zálohování počítačů a serverů se systémem Windows, virtuálních počítačů VMware a Hyper-V, služeb Microsoft 365 a Google Workspace SaaS a dalších zdrojů — to vše přístupné prostřednictvím jediného intuitivního rozhraní.

Provoz firmy bez výpadků lze zajistit pomocí snímků, které s minimálním využitím úložiště chrání soubory a jednotky LUN před neúmyslným odstraněním a před hrozbami jako ransomware, přičemž umožňují prakticky okamžité obnovení dat. Zařízení RS2423(RP)+ nabízí také komplexní funkce pro bezpečné zálohování systémů a souborů do jiných systémů Synology nebo cloudového úložiště.

Další informace o ochraně dat

Záruka a dostupnost

Na zařízení RS2423(RP)+ se vztahuje tříletá záruka na hardware společnosti Synology3 a ve vybraných oblastech je k dispozici navíc volitelné prodloužení záruky o další dva roky. Již nyní je k dispozici u prodejců a partnerů společnosti Synology. Další informace jsou uvedeny na stránce https://www.synology.com/products/RS2423+.

  1. Hodnoty výkonu byly získány v rámci interního testování společnosti Synology. Skutečný výkon se může lišit podle testovacího prostředí, používání a konfigurace. Další informace jsou uvedeny v grafech výkonu.
  2. Zařízení RS2423+/RS2423RP+ podporuje až 24 disků přidáním jedné rozšiřovací jednotky Synology RX1223RP, která se prodává samostatně.
  3. Záruční doba začíná datem zakoupení uvedeným na vaší účtence. Více informací se nachází pod tímto odkazem.
Základní informace o společnosti Synology

Společnost Synology, která je průkopníkem v oblasti správy dat, nepřestává inovovat a přizpůsobovat se neustále se vyvíjejícím technologiím. Znovu a znovu přináší nové možnosti, mezi které patří zejména řešení pro datová úložiště, zálohování, spolupráci na souborech, správu videí a síťovou infrastrukturu – a to vše navrženo s jediným cílem: nabízet centralizovanou platformu zjednodušující správu IT, která bude hnacím motorem digitální transformace pro firmy po celém světě.

« Zpět
© Developed by CommerceLab