Společnost QNAP vydala verzi QTS 5.2 Beta

29.04.2024

Společnost QNAP vydala verzi QTS 5.2 Beta, která obsahuje Security Center pro aktivní sledování činnosti souborů a zlepšuje zabezpečení systému a ochranu dat


Společnost QNAP vydala verzi QTS 5.2 Beta, která obsahuje Security Center pro aktivní sledování činnosti souborů a zlepšuje zabezpečení systému a ochranu dat


Tchaj-pei, Tchaj-wan, 29. dubna 2024 – Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) dnes vydala beta verzi operačního systému QTS 5.2 pro NAS obsahující nové Security Center, které aktivně monitoruje aktivity se soubory a čelí hrozbám ransomwaru. Ochranu dat posiluje vylepšené zabezpečení systému a podpora samošifrovacích jednotek TCG-Ruby (SED). Kromě toho došlo k mnoha optimalizacím kroků a procesů při provozu, konfiguraci a správě, což výrazně zlepšilo celkový uživatelský komfort.

Tim Lin, produktový manažer společnosti QNAP, prohlásil: „Společnost QNAP se snaží udržovat svá řešení pro ukládání a správu dat na nejnovější úrovni a poskytovat stabilní a spolehlivá řešení NAS pro ukládání dat, která splňují zvýšená očekávání dnešních uživatelů, kteří kladou důraz na bezpečnost, efektivitu a flexibilitu.“

Klíčové nové funkce v systému QTS 5.2:

  • Technologie akcelerace SMB Daemon pomocí režimu jádra: QTS 5.2 podporuje SMB Daemon pomocí režimu jádra, který může dále zvýšit přenosový výkon SMB v NAS. Toto zlepšení je obzvláště patrné v architektuře úložiště typu all-flash.
  • Security Center, obrana proti ransomwaru: Proaktivně chrání bezpečnost dat neustálým sledováním aktivit se soubory. Při zjištění neobvyklých aktivit se soubory na NAS, systém okamžitě přijme ochranná opatření (ochrana/zálohování/blokování), aby minimalizoval rizika a škody způsobené ztrátou dat v důsledku hrozeb ransomwaru, útoků nebo lidského faktoru.
  • Podpora SED s novým standardem TCG-Ruby: TCG Ruby poskytuje specifikace pro NVMe a další moderní technologie ukládání dat, které odpovídají současným potřebám podniků a datových center a usnadňují dodržování předpisů (například GDPR, HIPAA a HITECH). SED šifruje data pro celý disk prostřednictvím vestavěného šifrovacího procesoru, čímž přidává další vrstvu ochrany pro zabezpečení informací.
  • Zálohování/obnovení nastavení systému NAS s větší flexibilitou: Když uživatelé zálohují nastavení systému NAS, obdrží informace o obsahu zálohy, včetně nastavení systému, sítě a oprávnění. Při obnovování nastavení systému NAS si uživatelé mohou vybrat konkrétní položky k obnovení, například nastavení oprávnění nebo síťové konfigurace, což poskytuje větší pohodlí.
  • Seznam nainstalovaných aplikací pro pohodlnou výměnu zařízení: Seznam aplikací nainstalovaných na NAS lze nahrát do služby myQNAPcloud. Když uživatelé vymění své zařízení nebo spravují více jednotek NAS, mohou pomocí tohoto seznamu rychle nainstalovat stejné aplikace na jiná zařízení NAS a ušetřit tak čas.
  • Rychlejší spouštění/vypínání NAS: QTS 5.2 zvyšuje rychlost spouštění a vypínání až o 30 %.
  • Pohodlnější přihlášení do domény AD: Po přidání QNAP NAS do služby domény se mohou uživatelé domény přihlásit k NAS pomocí svého doménového uživatelského jména a hesla. Uživatelé se nyní mohou rychle přihlásit pouhým zadáním uživatelského jména domény, aniž by museli zadávat název domény AD.
  • Úplné zálohování systému Windows® v počítačích a serverech: Instalací nástroje NetBak PC Agent do počítačů a serverů se systémem Windows® mohou uživatelé zálohovat celý systém, disky, složky a soubory na QNAP NAS a v případě potřeby je obnovit. Díky globální deduplikaci a jedinečné technologii syntetického inkrementálního zálohování se výrazně zkracuje doba zálohování a obnovy dat.

Další informace o betaverzi QTS 5.2 a možnost zapojit se do beta programu naleznete na adrese https://www.qnap.com/go/qts/5.2.0.
QTS 5.2 beta je k dispozici v Centru stahování
Poznámka: Funkce se mohou měnit a nemusejí být k dispozici pro všechny produkty společnosti QNAP.

« Zpět
© Developed by CommerceLab