Synology® DVA1622

15.06.2022

Synology® DVA1622 přináší do domácností a malých firem sledování pomocí videa s využitím umělé inteligence

Tchaj-pej, Tchaj-wan – 15. června 2022 – Společnost Synology dnes představila zařízení Deep Learning NVR DVA1622, které rozšiřuje úspěšnou řadu zařízení Deep Learning NVR o řešení určené pro menší nasazení. Společnost Synology již dříve představila čtyřšachtové zařízení DVA3221, prostřednictvím kterého nabídla sledování na bázi umělé inteligence i malým a středním podnikům. Nové dvoušachtové zařízení DVA1622 poprvé přináší analýzu na bázi umělé inteligence, například rozpoznávání obličeje, do rukou malých firem a domácností.



Přizpůsobené řešení pro lokální použití

Zařízení DVA1622 umožňuje domácím uživatelům, majitelům obchodů a dalším současně využívat až dvě souběžné úlohy inteligentní analýzy a monitorovat až 16 kamer pomocí zařízení s minimálními možnými rozměry. Ale to není všechno. Na rozdíl od svého většího bratříčka podporuje zařízení DVA1622 výstup HDMI až pro 16 streamů na jedné obrazovce a lokální ovládání prostřednictvím dvou portů USB, takže není potřeba počítač vyhrazený ke sledování a správě nasazení.

„Zařízení DVA1622 jsme navrhli s maximálním důrazem na potřeby malých a domácích uživatelů,“ uvedl Tony Lin, produktový manažer společnosti Synology Inc. pro dohledové řešení. „To neznamená pouze vhodnou kapacitu, ale také přidání dalších funkcí, které umožňují jeho používání společně s monitorem, myší a klávesnicí jako kompletního, samostatného dohledového řešení.“ 

Více než identifikace hrozeb

Úlohy analýzy s využitím algoritmů hlubokého učení (DVA) mohou podle své konfigurace vylepšovat zabezpečení prostřednictvím aktivní identifikace konkrétních hrozeb. Mohou také snižovat námahu spojenou se zabezpečením pozemku tím, že poskytují přesnější a filtrované výstrahy, například mohou uživatele upozorňovat pouze na pohyb osob nebo vozidel. Analýza s využitím algoritmů hlubokého učení dokáže pomoci automatizovat aspekty správy pozemku například identifikací oprávněných osob nebo výpočtem obsazenosti. A nakonec může také generovat statistiky a další užitečné informace.  

Vylepšené zabezpečení domova

Aby se předešlo vloupání, jsou zásadní včasné výstrahy. Pomocí jedné nebo dvou úloh DVA mohou majitelé domů transformovat svůj domácí systém pro sledování z jednoduchého nahrávání pomocí CCTV na systém aktivní detekce hrozeb, který v případě zjištění podezřelých aktivit vydá upozornění. 

Mnoho domů má slabě oplocené zahrady, příjezdové cesty, přístavky a střešní plochy na úrovni terénu, ze kterých mohou zloději proniknout dovnitř. Nastavení detekce pohybu na otevřených plochách může ale vést k mnoha falešným poplachům, protože alarmy vyvolají i zvířata, poštovní doručovatelé a další vstupy. 

Zařízení DVA1622 podporuje funkci detekce narušení, která dokáže správně určit, kdy předem nastavené hranice, například plot, překročí lidé nebo vozidla, včetně směru jejich pohybu. Detekce osob a vozidel vyhledává ve videozáznamu osoby nebo vozidla a odešle výstrahy, pokud zjištěné položky pobývají v dané oblasti po určitou dobu.

Malé obchody a pohostinnost

Sledování pomáhá nejen při zabezpečení obchodu, ale také při jeho efektivnější správě. Pomocí funkcí DVA lze automatizovat identifikaci osob, které mají zakázaný vstup do nemovitosti, zajistit, že do zakázaných oblastí vstupují pouze oprávněné osoby, zajistit dodržování omezení obsazenosti a také kontrolovat, jestli na privátních parkovištích nestojí vozidla bez oprávnění.

Rozpoznávání obličejů umožňuje firmám vybudovat databázi návštěvníků a zaměstnanců a automaticky identifikovat návštěvníky, kteří vyžadují zvláštní pozornost, nebo cizí osoby vstupující do zakázaných oblastí. Počítání lidí je možné využít k výpočtu počtu návštěvníků nebo celkové obsazenosti budovy. Pokud se v definované oblasti shromáždí příliš velké množství osob, může funkce výstrahy zahlcení upozornit pracovníky podniku. Pomocí funkce rozpoznávání poznávací značky může zařízení DVA1622 upozornit majitele na to, že na parkoviště přijela vozidla, která nepatří členům domácnosti nebo zaměstnancům.

Zabezpečený ekosystém sledování

Zařízení DVA1622 se dodává společně se systémem pro správu videa Surveillance Station 9.0, který obsahuje nejnovější a nejlepší funkce sledování. Díky podpoře více než 8300 nových a starších modelů kamer a mnoha dalších modelů prostřednictvím kompatibility se standardem ONVIF je migrace ze starších řešení zcela jednoduchá. Pomocí jednoduchých průvodců nastavením můžete konfiguraci automatizovat a okamžitě tak zahájit provoz. Služba Surveillance Station dále nabízí integraci s I/O moduly, zvukovými systémy, ovladači dveří a dalšími sledovacími zařízeními, díky kterým je systém zabezpečení skutečně interaktivní, a dokáže spolupracovat s dalšími systémy Synology.

Data ze sledování lze pro případ havárie zabezpečit pomocí automatizovaného zálohování do zařízení Synology NAS a pomocí duálního nahrávání z IP kamer do druhého zařízení nebo do cloudu služby C2 Surveillance. Ochranu videozáznamu před krádeží, narušením nebo neoprávněným použitím lze jednoduše zajistit pomocí šifrování záznamu a zařízení, podporou protokolů HTTPS a SRTP, používáním vodoznaků v živých přenosech a pomocí nástrojů pro ověřování integrity.

Potřebujete zařízení DVA1622 začlenit do většího nasazení? Pomocí systému Centralized Management System (CMS) služby Surveillance Station lze z jediného serveru pro centrální správu spravovat, ovládat, aktualizovat a chránit od několika až po stovky zařízení Synology DVA, NVR a NAS. Z jediné výkonné konzole lze vzdáleně zpracovat video ve vzdálených nasazeních a současně zajistit centrální řízení a správu serverů.

Dostupnost

Zařízení DVA1622 je u prodejců a partnerů společnosti Synology k dispozici již dnes.


SAT5210     
DVA1622 

 
SNV3410DVA3221

Počet přihrádek na disky (max. přihrádek)                   2 4 (14)1
Paměť (max. paměť)  6 GB DDR4 8 GB (32 GB) DDR4
Max. počet streamů kamer  162 323
Max. počet úloh DVA  2 (nebo 1 úloha rozpoznávání obličejů) 124
Místní správa
  • Výstup videa HDMI
  • Ovládání pomocí klávesnice a myši
-
Externí porty  1 x HDMI, 2 x USB 3.2 Gen 1,
 1 x 1GbE RJ-45
1 x COM, 3 x USB 3.2 Gen 1,
4 x 1GbE RJ-45



Synology a dohledová řešení

Společnost Synology vyvíjí inovativní řešení v oblasti úložišť, sledování a práce v sítích. Od doby představení systému pro správu videa Surveillance Station již byly v tomto systému aktivovány více než 2 miliony IP kamer na více než 60 trzích celého světa. Díky více než půl milionu aktivních nasazení je Surveillance Station běžným pojmem v oblasti sledování pomocí videa. V roce 2022 představila společnost Synology verzi Surveillance Station 9.0, v rámci které došlo ke konsolidaci dříve představených vylepšení a k dalšímu posunutí hranic v oblasti snadnosti nasazení, správy a provozu.

1. Možnost rozšíření na 14 šachet pomocí dvou pětišachtových rozšiřovacích jednotek DX517, které se prodávají samostatně.
2. Součástí každé jednotky je 8 licencí pro sledovací zařízení. Na podporu až 16 IP kamer jsou potřeba další licence.
3. Součástí každé jednotky je 8 licencí pro sledovací zařízení. Na podporu až 32 IP kamer jsou potřeba další licence.
4. Rozpoznávání obličejů, rozpoznávání poznávací značky a některá nastavení detekce narušení spotřebovávají systémové zdroje obdobně jako dvě úlohy DVA.

« Zpět
© Developed by CommerceLab