Společnost Synology® představuje směrovač RT6600ax

12.05.2022

Společnost Synology® představuje směrovač RT6600ax, založený na novém standardu Wi-Fi 6, a vydává významnou aktualizaci operačního systému SRM

Tchaj-pej, Tchaj-wan – 11. května 2022 – Společnost Synology dnes představila vysokorychlostní směrovač RT6600ax, který díky svému důrazu na zabezpečení nabízí rychlé a bezpečné připojení domácnostem i kancelářím. Směrovač RT6600ax je podporován novým operačním systémem Synology Router System (SRM) 1.31 a je plně vybaven ke zvládání výzev moderních síťových prostředí, včetně masivního nárůstu počtu připojených zařízení a následné potřeby chránit uživatele před neustále rostoucím množstvím bezpečnostních hrozeb.

Navrženo pro výkon a stabilitu

Jako první směrovač společnosti Synology založený na standardu Wi-Fi 6 poskytuje zařízení RT6600ax spolehlivější síť Wi-Fi, a to díky lepšímu kódování dat, funkci beamforming, plánování a izolaci signálu. Port 2.5GbE, který lze nakonfigurovat pro nasazení v síti WAN nebo LAN, umožňuje uživatelům využívat například připojení k internetu Multi-Gig, výkonná zařízení NAS nebo vysokorychlostní bezdrátovou síť backhaul. Čtyřjádrový procesor 1,8 GHz zajišťuje vysokou rychlost připojení a okamžité provádění operací, a to i v případě, že je připojeno více zařízení a jsou povoleny všechny funkce.

Technologie Tri-band ve spojení s funkcí Smart Connect optimalizuje distribuci zařízení a eliminuje úzká místa v přenosu dat. Kompatibilita s nově licencovaným pásmem 5,9 GHz2 odemyká kanály bez DFS na frekvencích 80 a 160 MHz a zajišťuje tak kombinovanou bezdrátovou propustnost o rychlosti 6,6 Gb/s3, vyšší počet souběžných připojení a rychlejší výkon serveru VPN.

Budování pevných základů sítě

Směrovač RT6600ax používá systém SRM 1.3, což je nejnovější verze intuitivního operačního systému společnosti Synology pro směrovače. Díky vylepšením a přidaným funkcím, které významně rozšiřují schopnosti správy sítě, splňuje systém SRM 1.3 požadavky na lepší zabezpečení a vyšší flexibilitu kladené současnými síťovými prostředími.

Možnost vytvoření až pěti nezávislých sítí, do každé z nichž lze namapovat až tři identifikátory SSID sítě Wi-Fi, usnadňuje zesílení zabezpečení při správě víceúčelových síťových prostředí.4 Jednosměrná pravidla brány firewall lze pro jednotlivé sítě konfigurovat nezávisle a omezit tak možnosti připojení méně zabezpečených zařízení jako vybavení IoT. Podpora standardu 802.1q dále zjednodušuje integraci do stávajících sítí v konfiguracích se směrovačem, přístupovými body a sítí mesh.5

Komplexní nástroje pro lepší internet v budoucnosti

Nejnovější aktualizace také do nové generace směrovačů Synology přináší celou řadu aplikací systému SRM určených k filtrování webu, kontrole provozu a vzdálenému přístupu.

Safe Access

Nakonfigurováním profilů pro jednotlivé uživatele lze omezit čas strávený online nebo blokovat prohlížení v případě splnění nastavených podmínek. Zařízení přiřazená ke stejnému profilu budou sdílet stejnou sadu pravidel pro přístup k internetu a nevyžadují tedy opakovanou ruční konfiguraci. K dispozici jsou také specifické profily pro jednotlivé sítě určené pro zařízení, která nepatří žádnému uživateli a přesto vyžadují přístup k internetu a audit (například zařízení typu guest nebo nová zařízení).

Funkce rodičovské kontroly zahrnují omezení doby používání internetu (podle plánu nebo systému založeného na kvótách), odfiltrování celých kategorii webových stránek nebo konkrétních domén prostřednictvím seznamů povolených a blokovaných položek a omezování nevhodných výsledků hledání pomocí možností bezpečného hledání ve službách YouTube, Google, Bing a DuckDuckGo. Zabezpečení je dále vylepšeno blokováním hrozeb v celé síti prostřednictvím databáze informací o hrozbách DNS a IP a podporou funkce Google Safe Browsing.6

Kontrola provozu

Dostupnou šířku pásma lze distribuovat mezi připojená zařízení a v případě vzniku konkrétních potřeb stanovit priorit určitého klienta nebo aplikace. Data získávaná v reálném čase společně s historickými daty podporují podrobné auditování a automatické nebo vyžádané generování sestav přenosů, které lze snadno sdílet ve formátech CVS nebo HTML.

VPN Plus

Vzdálení zaměstnanci nebo hybridní týmy mají pomocí sady nástrojů pro vzdálené připojení systému SRM přístup k webovým stránkám nacházejícím se pouze na intranetu přímo ze svého prohlížeče (WebVPN), mohou navazovat výkonná připojení k vyhrazenému klientovi prostřednictvím různých protokolů (SSL VPN), přemostěním více umístění jednoduše sdílet zdrojů v různých sítích (Site-to-Site VPN) a povolit vzdálený provoz zařízení kompatibilních se standardem RDP/VNC (Remote Desktop).

Výkonnější mobilní správa

Přepracovaná doprovodná mobilní aplikace systému SRM s názvem DS router nabízí lepší prostředí správy sítě na cestách. Verze 2.07obsahuje funkce systému SRM, které dříve byly určené výhradně pro chytré telefony, například vytváření nových bezdrátových sítí, konfigurace filtrování webu a rodičovská kontrola, nastavení schémat kontroly provozu a další.

Dostupnost

Směrovač RT6600ax lze již nyní zakoupit v Austrálii, Kanadě, Hongkongu, Japonsku, na Novém Zélandu, v Jižní Koreji, na Tchaj-wanu a ve Spojených státech. V Evropě bude k dispozici od 11. května.

  1. Systém SRM 1.3 je v současnosti k dispozici pouze v jednotkách RT6600ax. Jeho dostupnost bude rozšířena na ostatní směrovače Synology – MR2200ac a RT2600ac – později v tomto roce.
  2. Záleží na místních předpisech pro bezdrátové připojení.
  3. Hodnoty výkonu byly získány v rámci interního testování společnosti Synology. Skutečný výkon se může lišit podle testovacího prostředí, používání a konfigurace.
  4. Možnost použití více identifikátorů SSID v jedné síti je k dispozici pouze tehdy, když je vypnutá funkce Smart Connect.
  5. Podpora propojení směrovače RT6600ax se směrovači předchozí generace MR2200ac a RT2600ac bude přidána v druhé polovině roku 2022.
  6. K aktivaci služby Google Safe Browsing je potřeba klíč API.
  7. Aplikace DS router 2.0 bude k dispozici pro všechna zařízení se systémem SRM 1.2 nebo novějším.

« Zpět
© Developed by CommerceLab